Tuesday, January 18, 2011

assalamualaikum...
hai semua...
baca smpai habis please..hehe

................................................................................................................................................

Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).
Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.

Oh Laling (chewah geli pulak dah ni)
Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you baca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling! Tambah dosa je tau kapel ni.

So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersang sudahla! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

Oh laling,
Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul 11 pagi baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!

Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah-surahJuz Amma pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau. Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…

Oh laling,
Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorang suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

Jangan pulak asyik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku resepi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Pensonic ker... Ni tak, asyik2  lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

Oh laling,
Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!). Tapi syaratnye laling kenalah tolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak.Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alasan pasang dua pulak!

Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia…ke laling bahagia? hehehe =D

Oh Laling,
Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of coz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).


Laling,
kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan nasi dgn budu je dulu taw nak kawin dgn my mom, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat murah tu pun nak bising tapi laling boleh pulak pergi beli CD la TV la DVD la.. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorang nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi insyaallah laling, kita senang.

Sekian sajalah laling. Hope to see you soon! ^_^

hurmm...
ni yana copy dr membe...
nsb ia bg..
huhuhu...
tq wahai cik LALA...
tq so much...

sekian
wassalam.

Friday, January 7, 2011

~i-city~

assalamualaikum.
apa kabo semua???
hrp2 semua sihat2 belaka la ye...
yana pun ber+ sihat...
hahaha

ermm
06/01/2011
happy gile!!!
huhuhu
nape yek???
apa yg berlaku???
yana+ain+moha mat(abg angkt)
p i-city...

hekeleh
gempak je ek...
org lain pn dh p la tmpt tu...
hahaha

kali ni line xelok la...
pic xdpt nk download...
t line ok yana download pic ok...

hurmm
TQ kat abg sebab sudi bwk yana p tmpt tu...
TQ kat ain sebab sudi teman yana...
TQ so much kat kowg...!!!

tmpt tu mmg best...
dekat gile ngn uitm shah alam...
past ni hrp de chance lg nk p sb xpuas...

yana masuk at tmpt ais tu...
hohoho
gempak r!!!
lepas tension yg ada...!!!
kat dlm tu je yana jerit gile2...
hahaha
nsb xjd gile...

'awk nk dipusingkan ke xnk???(pekerja)'
yana mmg r jwb xnk sb t penink lorh...
tpppp
die pusing jgk pelampung yg yana duduk ats nye tu...
smpai tertanggal2 kasut yana...
malu!!!
dh la kt dlm tu je berkali2 yana jatuh!!!!
huhuhu

SERONOK!!!!!
TQ againt kat kamu berdua!!!
love u all so much!!!
mmuuaaHhHhHhhhh!!!

sekian...
wassalam.
=P


Monday, January 3, 2011

~new year~

assalamualaikum.
hai semua...
rase nye blm terlewat yana nk ucp an selamat thn bru...
hehehe
erm...
tahun baru mesti azam pun baru an...???
apa azam kamu semua...???
hehehe
apa pn semoga tahun baru ni lebih bermakne tok kte semua.
amin.


erm...
tahun baru...
03/01/2011
masuk la sem bru tok G2/2010C1
semoge kami semua terus maju.
amin.

semakin mencabar rasenye...
erm
yana pun ada azam baru...
'no couple until success'
hehehe
semoge yana dpt capai azam yana tu...
huhuhu
couple2 ni wt sakit aty je...
ble yana series...
si dia main2...
ble yana main2...
si dia seires...
penat2...
huhuhu
cinta pd ALLAH kekal selama2nye

yana ttp yana...
dulu,kini dan selama2nye..

p/s:jd la diri kte sendri,perubahan tu bgus tp biar la kearah kebaikan....

daa semua...
bye2...
tc...
love u all...
sekian
wslm.
=)