Thursday, May 10, 2012

~ back ... lalala ~~~

assalamualaikum.
blog nie membosankn kn3 ??? :)
xpndai nk berblog tp nk jgk ...
baru arie nie ingat password blog nie ...
hihi
lupe ingatan sementara ...
nie tmpt nk luah kn perasaan ...
*pdYaNalaXtauplaklaupdUaLL
sejak lupe ingatan bersarang la blog nie ...
tp rajin jgk terjah blog2 kamu semua ...
ayat kamu semua the best la kn ...
selalu terjah blog noorfatahiah la kn sb nk bace apa yg patut dibace ..
huhu
die kn suke berpena dr bercerite ... =)


nie je kot yg nk dibebelkn ...
=)

smile make u better ... =)))
wassalamualaikum. 

Thursday, June 23, 2011

sangkaan meleset ...

assalamualaikum dan salam 1 malaysia...

hai semua ... yana ngt an dh abis dh kene 'dajalan' mereka ... rupe2 nye ... ada muslihat nye lagi ... jom2 tgk pic ni ... *maluuuuu


'cantek' tak ???
hahaha

jahat an mereka .... ??? dgn uniform2 sekali kene TEPUNG+SOFTLAN !!!! geram gilerrr .... sob2 ...apa2 pn thanks wat 'suprise' gilerrr ni yer .... ( *pas ni wat la 'suprise' best sikit... like mam KFC ke, McD ke piZZA ke kan3 ??? ) wakakaka *gelak jht ...

apa pn ... thanks a lots kat kowg semua yg sudi wat cm tu at yana k ... hihihi *seumur hidup aq ini yg pertama,ku dibaling tepung sebegitu rupe ....

ily alll !!! <3<3<3 terima kasih sb sudi membace ... MGBU alll !!! amin. bye2 !!! wassalam.


Tuesday, June 21, 2011

aLhAmDuliLLaH ...

assalamualaikum semua ...
salam satu malaysia ..

hari  ni 22/06/2011 kan ??? alhamdulillah yana masih berkesempatan melihat dunia yg serba serbi indah ini milik ciptaan yang maha ESA ... genap 19 tahun yana dilahirkan oleh mama yana ... mama terima kasih !!! mama dh besar an yana smpai skrg !!! iLy mum !!! dh tua (sikit je) upenye yana ni an ??? huhu 

thanks kpd sahabat baik yana yg masih ingt hari lahir yana ... !!! iLy u all, NOORFATAHIAH + NURSABIHA !!! tak lupe jgk sahabat sjk sek rendah terutama NOR SHATILA yg ingt lg hari lahir yana... dan xlupe jgk kpd bdk2 B216 yg dh baling bedak n losyen kat yana tepat2 kul 12 tgh malam ... tQ banyak2 !!! tnggu befday kamu org yer ... =) wakakakaka (gelak jht) ...

apa pn SELAMAT HARI LAHIR tok NUR ALINA ALI !!! may allah bless u, amin .. ha ni kwn yana yg sama tarikh lahir ngn yana tp dia ank last, yana ank first ...

tu je kot yana nk kongsi rini ... sje je n bg tau anda semua bhwe rini (22/06) befday yana .. ahaks ... huhu
thanks kpd rakan2 FB yg sudi wish ...

ok la mate dh mengantuk ni ... otak pn pnt dh pk ayat apa yg nk ditaip ni ... tgn pn dh lengoh dh ni ... huhu
take care semua ... tQ sb sudi bace ayat merepek dr yana ni ... smile always =))) may allah bless u all, amin.
sekian terima kasih .. wassalam . :) <3


Saturday, June 18, 2011

keseorangan rupanya ...

assalamualaikum dan salam satu malaysia ...
anda apa khabar ???
harap semua sihat2 hendak-NYA ..


apa perasaan lau kita sorang2 ??? xde keluarge, kwn2 ... msti sunyi tahap gaban an ... ??? rase cm diri ni xbergune langsung pn ada ... rase cm idop sowg2 kt dunia ni pn ada ... dan yg paling penting rase diri ni xdihargai dan xpernah disayangi ..

yana baru perasan yang yana ni xbermakne pd mereka yang yana rase mereka bermakne dlm hidup yana ... knp lambat ek yana tau ??? myb sbb terlalu syg an mereka pdhl mereka biasa2 je ... tp xpe ... yana xslh an mereka sbb mgkn ada yg lebih baik setelah masing2 ada haluan masing2 ... tp yana masih sowg2 ... 

lau mereka bace ... xperlu kate ape2 ... sbb ni myb mereka akan kate yana ngade2 ... it's up to u ... blog yana, yana punye suke la nk taip pe pn ... wakakakaka (gelak jht dlm kekecewaan) 

masalah apa pn yang kite hadapi, keluarge paling utama walau pn masalah tu ngn keluarge ... mgkn kite pn bkn la yg terbaik dlm keluarge kite ... lau dlm keluarge pn bkn yg terbaik, apatah lg lau ngn org luar ... lg la hampeh, sng ngn kite ... ssh ditinggalnye kite ... tu la lumrah kehidupan ...

yana menaip apa yang terbuku dihati, yang terkumpul difikiran, yang terkeluar dr mulot ... harap xde yang terase k ... sekian, terima kasih sb sudi membace ... wassalam .


p/s : manusia tak terlepas dr melakukan kesalahan ...

Saturday, May 28, 2011

~ tAngGaL 8 mEi ~


assalamualaikum n salam 1 malaysia !!!
dh lame xupdate
hurm
actually 8/5 ari tu genap sthn yana berhijrah ke KD ni ..
sthn dh yana belaja kat SEGI UC ni ..
tp xsmpat nk update sb kne postng lua ..

mcm2 rintanagan, halangan, dugaan yg yana hadapi selama setahun ni ..
kat sini jgk yana dpt belaja hidup berdikari ..
kawal perbelanjaan, kawal emosi, kawal perangai ..
dpt tau macam2 ragam org ..

semua manusia berbeza ..
semua manusia tidak sempurna ..
rambut sama hitam (walaupun skg le warna an rambut), hati lain2 ..
kwn bersedih sukar dicari, kwn ketawa mmg berlambak ...

apa pun yana bersyukur dgn apa yang ditentukan ALLAH SWT ..
thanks kat mereka yg sudi menjadi kwn yana selama setahun disini ..



cyg kamu semua !!!

mereka jgk kwn serumah ..
kpd kwn2 G2/2010 C1
kowg mmg ok2 semua ..
maaf sb xde pic kowg kat sini ..

hurm k la ..
doa kan kejayaan yana ye ..
may allah bless me, amin.

wassalam ..
may allah bless u all, amin.
=))


Saturday, April 16, 2011

~cuty2 aq~

assalamualaikum semua...
salam satu malaysia...
semoge anda semua dlm keadaan sihat sejahtera hendakNYA...


cuti2 !!!
huhuhu
semua org suke cuti an???
tipu la lau xnk cuti...
ahahaha
tppp
1week je yana cuti...
jnji dpt cuti setelah 2bln xdpt cuti...
walaupun sbtu ahd xde kelas...
bkn mls nk alik tp badan lotih lorh...
huhuhu

cuti nye start dh an berakhir 24/04/2011

utk 2hari ni yana ikut kwn yana alik kota tinggi...
felda kledang
huh seronok dh lme kot xg felda...
(uma mkck yana kat felda, g pn lau raye or der kije kawin jer.. ahahaha)

yana dpt g pantai at tanjung balau
beSt nyeeeewww...
ahahaha
mesti kowg ckp yana jakun an???
huhuhu
lame dh xg pantai,,,
tu yg cm jakun ckit...
ahahahaha

meh2 tgk pic yana kt pntai
at TANJUNG BALAU





hehehe
lihat la yana ni
gediXx !!!
hihihi




wif NUR AIN
huhuhu




 posE lg minah ni...




 kami !!!




kami lg !!!


 
aNaYiL aka yAnA !!!





huh
tu la td cuty2 yana,,,
ahahaha
apo laie yana nk merepek ek???
huhu
ape2 pn tq kpd KAK YAN sbb lau x kak yan yg drive...
xla yana sampai kat situ..
hihi
jase mu dikenang..

ni je kot yg dpt ditaip...
huhu
18/04/2011 alik muo...
like it !!!!

k tQ sbb sudi membaca...
sekian
wassalam.
=)))
<3<3<3



Wednesday, April 6, 2011

~bEfDaY gUrL~

assalamualaikum.
hai semua,,,
apa khabar???
yana harap semua sihat2 belaka...
=P

hari ni 07/04/2011 an???
today genap la umo bEst frEn yana ni 19thn...
semoge dimurah an rezeki n dipanjang an umo,
semoge lebih success dlm hidup yg lebih mencabar ni,
semoge menjadi anak yg lebih baik dr yg sebelum ni...
semoge menjadi kwn yg lebih baik dr sebelum2 ni...
may ALLAH bless u,amin.


EpY bEfDaY syg ku NURSABIHA BINTI HUSSIN...!!!


tengah tu la bEfDaY gUrL...
ni pic taun lepas sebelum kami sambung belajar...

NOORFATAHIAH ZOHARDIN form 6 (taun ni stpm)

NURSABIHA HUSSIN matrix (dh nk abis dh bln 4 ni)

YANA dip in nursing (2013 t awu abs, insya'allah)

taun ni xsempat la kot nk sambut bEfDaY ko syg...
ary ni pun ary sek, belajo n kije...
ape pn sym sOkmO k...
=)

hope relationship kite ber3 as a BFF kekal selamenye...
amin.

nie je kot n3 kali ni..
tata semua.
tQ sudi membace...
+_+

wassalamualaikum.
=)